Automaat of handgeschakeld?

automaat of handgeschakeldJe gaat beginnen met rijlessen en je twijfelt of je dat gaat doen in een automaat of handgeschakelde auto. Of je hebt je rijbewijs in een schakelauto al even, maar toch neig je naar het kopen van een automaat. Wat zijn de voordelen van beide auto’s?

Nederland kiest voor schakelbak, Amerika voor automaat

Met schakelen heb je meer controle over je auto. Een automaat is heel fijn rijden. Mensen die overstappen naar een automaat zeggen vaak niet meer terug te willen naar een handgeschakelde auto. De norm in Nederland en in de rest van Europa ligt echter nog steeds bij het zelf schakelen. Zo leer je ook het autorijden. In Amerika en Japan sluiten ze de automaat juist in hun armen.

Voordelen automaat

In een automaat rij je een stuk relaxter. De auto kan niet afslaan omdat je geen koppeling gebruikt. Voor velen is dat een erg prettig gevoel. En ook het niet meer hoeven schakelen in een file is een reden waarom veel autorijders zweren bij een automaat.

In een automaat kun je feitelijk je volledige aandacht vestigen op de weg en op het verkeer. Al die handelingen in de auto doet de auto voor je.

Voordelen handgeschakeld

Wanneer je eenmaal het schakelen onder de knie hebt, is het natuurlijk net zo goed ontspannen rijden in een schakelauto. Doordat je zelf schakelt – en het schakelmoment dus zelf bepaalt – heb je ook meer controle over de auto.

Vroeger kon je omwille van de brandstofkosten nog kiezen voor een schakelwagen. Tegenwoordig liggen de verbruikscijfers juist erg dicht bij elkaar. Hoewel dat natuurlijk nog wel kan verschillen per auto.

Jouw auto, jouw keuze

We zijn allemaal mensen en we laten ons af en toe bewust of onbewust beïnvloeden door onze omgeving. Maar bij het kiezen tussen een handgeschakelde auto of een automaat moet je gewoon luisteren naar je eigen gevoel. Het gaat erom dat je veilig en ontspannen van A naar B komt. En of dat nou in een automaat of schakelbak is, dat zou niets uit moeten maken.

Bovendien hebben we beide – schakel en automaat – staan in onze showroom. Binnenkort dus een auto kopen? Kom gerust langs voor een proefrit en kijk wat voor jou het fijnste voelt.

Copyright 2018 - Autobedrijf Erma    |   Disclaimer    |    Sitemap Website door Friks Web & Marketing