Meldingen op je voorruit tijdens het rijden

Meldingen op je voorruit tijdens het rijden

Stel je voor: je tank is bijna leeg en je krijgt daarvan een melding op je voorruit. Daarbij meldt je voorruit waar je in de buurt kunt tanken. Van één tankstation ontvang je tevens de aanbieding van een gratis kopje koffie.

Of je kunt al rijdende fast food bestellen, doordat er een menu op je voorruit verschijnt. Daarna stuurt de navigatie je naar het betreffende restaurant. En niet een navigatie zoals we die nu kennen via de TomTom of via je telefoon. Maar ‘real time’ op de weg.

Geen science fiction, maar realiteit

Science fiction? Niet volgens autofabrikanten. Zij zijn al bezig om slimme assistenten in de auto te ontwikkelen. Het onderstaande filmpje laat dit mooi zien:

Analisten voorspellen dat dit zo rond 2030 geen science fiction maar realiteit is.

Veiligheid op de weg?

Je zou denken dat die berichten op je voorruit alleen bestemd is voor zelfrijdende auto’s. Maar ook voor auto’s die nog gewoon een chauffeur nodig hebben zouden in de toekomst dit aan boord kunnen hebben. Veilig is het volgens ons niet te noemen. Daarbij komen er waarschijnlijk ook extra kosten bij kijken. Brandstofgebruik gaat omhoog bijvoorbeeld. Maar ook zul je een abonnement nodig hebben om van deze services gebruik te kunnen maken.

Terug naar nieuwsoverzicht

Copyright 2018 - Autobedrijf Erma    |   Disclaimer    |    Sitemap Website door Friks Web & Marketing